Coworking Silversquare North in Brussel officieel geopend met mini showcase van Lous and The Yakuza

Artieste zet Silversquare in de bloemetjes voor 15e verjaardag

10 maart 2023 – Gisterenavond is Silversquare North, de coworking space aan het Brusselse kanaal, officieel geopend en dat werd op een exclusieve manier gevierd. Niemand minder dan de artieste Lous and The Yakuza, die ook het creatieve brein is achter het decor van de coworking, blies de festiviteiten op gang met een mini showcase. De locatie van 7.350 m2 is sinds april 2022 deels geopend en tot op heden voor 75% bezet. Voor Silversquare was het zelfs dubbel feest want het vierde zijn vijftiende verjaardag.

Sprookjesbos

Naast de jubileumviering stond de feestavond vooral in het teken van de officiële opening van Silversquare North, de nieuwste coworking, ontworpen door een vrouw die al evenveel tot de verbeelding spreekt als haar creatie. Lous and The Yakuza betrad het podium en heette, in haar geheel eigen stijl, de gasten welkom in haar ‘sprookjesbos’. De coworkingruimte is een tot leven gewekt sprookje uit de diepste imaginaire hersenspinsels van de artieste.

Ik kan bijna niet geloven dat de coworking vandaag echt volledig klaar is”, vertelt Lous and The Yakuza. “Het paddenstoelenbos bijvoorbeeld is nog veel adembenemender dan op de foto’s. Dat maakt me oprecht gelukkig want het speelt een belangrijke rol in het sprookje dat ik zelf geschreven heb en dat de basis vormt voor het interieur van Silversquare North. Het ziet er in het echt helemaal hetzelfde uit als hoe ik het bedacht had in mijn sprookje”.

“We zijn erg blij om de officiële opening van Silversquare North, onze locatie die tot stand is gekomen in samenwerking met Lous & The Yakuza, te vieren. De inwijding van deze nieuwe vestiging in Brussel is een succes, met een bezettingsgraad van 75% minder dan een jaar na de gedeeltelijke opening in april 2022. We kijken uit naar de zomer, want op ons privéterras hebben we voor onze huurders een petanquebaan aangelegd. Laten we hopen op mooi weer zodat ze ervan kunnen genieten”, zegt Valérie Vincx, Sales Leader bij Silversquare.

Bijna 5.000 klanten

Vijftien jaar geleden hadden twee Brusselse ondernemers, Axel Kuborn en Alexandre Ponchon, de droom om een plek te creëren om gelijkgezinden te ondersteunen in het ondernemerschap. Fastforward naar 2023, telt Silversquare ondertussen tien coworking spaces met in totaal meer dan 46.000 m² aan kantoorruimte. Vanuit Brussel is de Belgische pionier van coworkings uitgegroeid tot een nationale onderneming met vestigingen in Luik, Luxemburg, Zaventem en binnenkort komen daar ook Antwerpen en Louvain-la-Neuve bij. 

Op vijftien jaar tijd heeft Silversquare een klantenbestand uitgebouwd van maar liefst 4.700 leden verspreid over 1.770 bedrijven en heeft het 62 mensen in dienst die elke dag het beste van zichzelf geven om ‘the most exciting square metres in town’ alle eer aan te doen.

“Ik ben heel erg gelukkig dat we onze 15e verjaardag kunnen vieren met de feestelijke opening van Silversquare North in het bijzijn van Lous and The Yakuza. Het unieke karakter van Silversquare heeft in die vijftien jaar veel verschillende gezichten aangenomen en zal ook in de toekomst blijven evolueren”, zegt Alexandre Ponchon, een van de oprichters van Silversquare. Axel Kuborn, de andere oprichter van Silversquare, vult aan: “Ik denk dat ik voor ons beiden spreek als ik zeg dat we enorm trots zijn op waar we nu staan. Dat hadden we vijftien jaar geleden niet durven voorspellen. Toen hadden we een gemeenschappelijke droom en zijn we samen in dit avontuur gesprongen. Maar ik had nooit durven denken dat we vijftien jaar later aan tien locaties zouden zitten, dat we zoveel klanten zouden kunnen bedienen en dat we tientallen fijne medewerkers zouden hebben. We doen er alles aan om de Silversquare-familie verder te laten groeien in de komende jaren!”

Toekomstplannen

Silversquare is ook in 2023 niet van plan om gas terug te nemen. Tegen het einde van dit jaar moeten de nieuwe locaties in Antwerpen en Louvain-la-Neuve de teller op een dozijn coworking spaces brengen. Silversquare Antwerp, waarvan de opening dit jaar gepland is, heeft de Antwerp Tower als thuisbasis. ​ Het decor werd ontworpen door de wereldberoemde Belgische ontwerpster Stephanie D’heygere. Geïnspireerd door de typische kantoren uit de jaren ’80 en ’90, het gouden tijdperk van de corporate kitsch, doopte ze het project ‘Officeland’.

Foto's zijn hier beschikbaar: https://silversquare.prezly.com/media/album/20729

Kevin Scheers (for Silversquare)

Senior Consultant, Brum Smith

Laurence Doucet

Marketing leader, Silversquare

 

 

 

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/