Coworkingpionier Silversquare lanceert Lift Off wedstrijd voor Antwerpse, beloftevolle ondernemers

Een jaar lang gratis werkruimte in gloednieuwe Silversquare Antwerp te winnen

Silversquare Antwerpen opent begin juni de deuren in de Antwerp Tower op de Keyserlei. Om de opening in de spotlight te zetten, organiseert de coworkingpionier een Lift Off wedstrijd voor beloftevolle Antwerpse ondernemers die een jaar lang gratis werkruimte in de gloednieuwe coworkingspace kunnen winnen. Een ideaal duwtje in de rug voor deze start-ups. De juryleden zijn wel niet van de minste: ontwerpster Stephanie D’heygere, Dimitri O (co-founder Loop earplugs), Odin Saillé (Creative director Mutant) en Pieter Van Leugenhagen (co-founder Yondr). Tijdens de grote finale op 8 juni maken zij de winnaar bekend.

Het innovatiefste businessidee

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich van 24 april tot 26 mei online inschrijven via een link op de website van Silversquare. Aan de hand van een video pitchen zij hun innovatief businessidee. De jury kiest uit alle inschrijvingen vijf mogelijke winnaars die op donderdag 8 juni de kans krijgen om hun idee live te pitchen tijdens de grote finale. De winnaar wordt diezelfde avond bekendgemaakt en geniet één jaar lang van gratis coworkingruimte, inclusief een privékantoor en flexwerkplekken, in het nieuwe kloppende hart van de Antwerpse businessscene.

Ondernemen zit diepgeworteld in het DNA van Silversquare. Onder het motto ‘door ondernemers, voor ondernemers’ creëren coworkingpioniers Alexandre Ponchon en Axel Kuborn elke keer opnieuw unieke werkplekken. “Met deze wedstrijd willen we beloftevolle, Antwerpse ondernemers een duwtje in de rug geven door hen een flexibele en inspirerende werkplek te schenken in een van onze nieuwste coworkingspaces. Ze kunnen er niet alleen terecht om te werken, maar ook om deel te nemen aan activiteiten en - niet onbelangrijk - om er te netwerken en ideeën te delen met andere ondernemers.", vertelt Alexandre. “De vestigingen van Silversquare staan niet voor niets bekend als ‘The most exciting square meters in town’."

5800 m² coworking in hartje Antwerpen

Silversquare opent met Antwerp Tower zijn eerste coworkingspot in Antwerpen. De pionier, die al sinds 2008 actief is in zowel België als Luxemburg, gaat bij elke nieuwe vestiging in zee met een inspirerende artiest. Onder andere Lous and The Yakuza, Lionel Jadot, MANIERA, Jean-Paul Lespagnard, Lady Jane en KRJST Studio lieten hun creatieve ideeën al los op de verschillende coworkinglocaties. De ruimtes zijn telkens ingericht met de veeleisende professional van vandaag in gedachten. Die is gesteld op efficiëntie, focus en de mogelijkheid om te netwerken.

In Antwerpen drukt Silversquare zijn stempel op 5800 m² kantoorruimte verspreid over drie verdiepingen in de Antwerp Tower. Een verdieping, verbonden aan een terras, was tot enkele jaren geleden bekend als Bar Gloed. De kantoorruimtes bevinden zich in de hoogte, wat maakt dat het zicht open is en er niet uitgekeken wordt op andere gebouwen. De toren staat tussen het Centraal Station en de Meir, een absolute toplocatie in het hart van de stad.

Ontwerpster Stephanie D’heygere vond haar inspiratie voor de coworking in het kantoorleven zelf. “Ik heb het Officeland genoemd omdat het voor mij een soort pretpark is dat geïnspireerd is op bureaus. Met de naam wil ik het serieuze, dat geassocieerd wordt met een kantoorjob, koppelen aan het ludieke en het surrealisme, zoals bij Wonderland, zonder dat het té lachwekkend wordt. Humor is een belangrijk aspect in mijn leven dus dat mocht hier zeker niet ontbreken.”

Er zullen veel oversized objecten aanwezig zijn, geïnspireerd door Claes Oldenburg en de Amerikaanse poparchitectuur in Californië. Je botst er makkelijk tegen twee gigantische bureaulampen waarvan de voet een zetel is en die écht licht geven. Ook een koffiekan die gebouwd is over twee verdiepingen en dus door het plafond lijkt te breken en een koffietas die de bar voorstelt, behoren tot de eyecatchers.

Lift Off Wedstrijd - Silversquare Antwerp Tower
Lift Off Wedstrijd - Silversquare Antwerp Tower

Kevin Scheers (for Silversquare)

Senior Consultant, Brum Smith

Laurence Doucet

Marketing leader, Silversquare

 

 

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/