Lous and The Yakuza stelt coworkinglocatie Silversquare North voor

Een reis door de wondere wereld van sprookjes

Lous and the Yakuza veroverde twee jaar geleden vele muzikale harten met haar debuutalbum Gore. Komende zomer ontdekken we nog een talent van de populaire 25-jarige singer-songwriter, want dan opent Silversquare een nieuwe coworkingruimte ontworpen door de rising star herself. Het interieur staat in het teken van een sprookje dat de artieste zelf schreef én tekende. Bezoekers zullen zich kunnen vergapen aan een enorm paddenstoelenbos, een binnentuin, en een galerij met tekeningen van Lous & The Yakuza. Silversquare North opent in het Quatuor-gebouw van Befimmo, in de Brusselse Noordwijk.

 

Vlakbij Centre Pompidou

In september dit jaar opent coworkingspot nummer negen van Silversquare. De coworkingpionier, die al sinds 2008 actief is op de markt in zowel België als Luxemburg, betrekt het Quatuor-gebouw (60.000 m²) van moederonderneming Befimmo in de Brusselse Noordwijk. Op een boogscheut van het kanaal en de aanpalende kunstpool Kanal – Centre Pompidou. De spot wordt omgedoopt tot Silversquare North en zal een oppervlakte bestrijken van 7.000 m². Na Lionel Jadot, Lady Jane, KRJST Studio, MANIERA … is het nu aan Lous And The Yakuza om haar creatieve ziel los te laten op het interieur van een coworkinglocatie van Silversquare.

 

Een wondere sprookjeswereld

Lous & The Yakuza scheert hoge toppen. Met haar debuutalbum Gore kwam ze op kruissnelheid en vandaag maakt ze een ommetje in de wondere wereld van de interieurvormgeving en design. Samen met de architecten van Silversquare zal ze de invulling van Silversquare North verzorgen. 

“Ik had nooit gedacht dat ik op 23-jarige leeftijd een gebouw zou ontwerpen. Maar toen Silversquare me vroeg om in dit avontuur te stappen, twijfelde ik géén seconde. Ik werd vooral aangetrokken door de mogelijkheid om creatief te zijn, zonder grenzen. Als ik nu terugkijk op het ganse proces, is dit een unieke ervaring geweest. En ik heb de smaak van interieurdesign nu écht te pakken. Ooit zou ik graag een kasteel ontwerpen”, lacht Lous. 

“Ik ben bezeten door fashion, excentrieke interieurs en sprookjes”, vertelt Lous. “En het interieur van Silversquare North is geïnspireerd op een sprookje dat ik zelf geschreven heb én getekend. Het paddenstoelenbos - gemaakt door mensen van Tomorrowland - is een belangrijk element uit dat verhaal en zal een prominente plaats innemen in de coworking. Ook het kasteel van ‘Acirfa’ met zijn beeldentuin met vogelkooi zal de bezoekers doen wegdromen naar een irreële wereld en de zakelijke sleur van alledag doen vergeten. Net daarom lees ik nog elke dag sprookjes en verhalen, om creatief en dicht bij mijn eigen kind te blijven”.

 

De eeuwige band met artiesten

Silversquare zet al sinds haar bestaan in op unieke coworkinglocaties én designs. “We zijn ondernemers voor ondernemers. We geloven in de kracht van inspirerende omgevingen, die dan weer aanzetten tot creativiteit, innovatie en beter ondernemerschap. We zetten met Lous and The Yakuza ons verhaal verder: door lokale talenten aan te trekken en ze te ondersteunen in hun creatieve uitspattingen”, vertellen oprichters van Silversquare Axel Kuborn en Alexandre Ponchon.

 

Het Quatuor-project

Naast Silversquare zal Quatuor ook plaats bieden aan heel wat bedrijven. Deze plek wordt multifunctioneel; met winkels, restaurants, een bank, fitness, douches en lockers. De ondergrondse parking is voor ⅓ bestemd voor elektrische wagens. De eerste huurders betreedden het gebouw in de zomer van vorig jaar. In de zomer van dit jaar is het dan de beurt aan Silversquare.

Bram Smets (for Silversquare)

Brum Smith

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/