Silversquare gaat met de borst vooruit voor ondernemende moeders

Tegen het einde van het jaar installeert Silversquare in alle coworkingspaces een gezellige en inspirerende borstvoedingsruimte

Coworkingspaces zijn bij Silversquare meer dan kantoren alleen. Het zijn ook gangmakers van verandering, inspirerende producten van hun tijd en een antwoord op maatschappelijke behoeftes. Inclusie is zo’n maatschappelijke behoefte die hoog aangeschreven staat. Alle medewerkers zijn gelijk en moeten zich op hun plaats voelen in een coworkingspace van Silversquare. Daarom krijgt elke coworkinglocatie, tien in totaal, een borstvoedingsvriendelijk kamertje. Zo kunnen moeders die borstvoeding geven, in alle rust afkolven. De eerste ‘boobie room’ opende recent in Silversquare Central en ook in de Brusselse vestiging Delta is al een exemplaar ingericht. Tegen het einde van het jaar kunnen moeders die borstvoeding geven op alle locaties van Silversquare terecht in een aangename, inspirerende en praktische ruimte voor een afkolfpauze.

 

Breast Places To Work

Silversquare is gericht op ‘samen werken’ en probeert te inspireren. Een babykamer hebben, is daar een voorbeeld van. De pionier van coworkingspaces probeert om, beetje bij beetje en op hun eigen manier, een standpunt in te nemen. Het stelt zaken ter discussie en zet dingen in beweging.

 “Onze kantoren zijn gericht op ondernemers en hun welzijn is onze eerste zorg. Daarom denken we ook aan de vrouwelijke ondernemers die weer aan het werk gaan na de geboorte van een baby. Hoewel het ondernemerslandschap bij onze klanten voor twee derde uit mannen bestaat, verdienen ondernemende moeders voor ons des te meer een eigen plekje op de werkvloer om in alle rust af te kolven”, zegt Laurence Doucet, Marketing Leader bij Silversquare.

“Het grappige is dat ons toegewijd team bij Silversquare overwegend vrouwelijk is. Met twee derde vrouwen is de verhouding tegenovergesteld aan onze community van klanten. De mogelijkheid om af te kolven op het werk ligt bij ons heel natuurlijk. Daarom is het onze wens om dit in alle locaties te implementeren. Het initiatief is er gekomen door ondernemende moeders voor ondernemende moeders. Silversquare empowert alle moeders die borstvoeding willen geven”, besluit Laurence Doucet.

 

I make milk, what’s your superpower?

Het initiatief slaat alvast aan bij vele jonge moeders uit de Silversquare community. Een ervan stak haar geluk niet onder stoelen of banken en liet haar volledige Instagrambereik meegenieten van haar klein gelukje. 

“Wanneer ik op kantoor werk, kan ik bij Silversquare een apart kamertje gebruiken om af te kolven. Het kantoor heeft enkel meetingrooms met glazen wanden en ik wil mijn collega’s niet flashen dus is het handig dat ik even in alle privacy mijn ding kan doen. Vandaag kwam ik aan op kantoor en ze vertelden me dat het kamertje wat veranderd was. Het team van Silversquare heeft er echt een knusse babykamer van gemaakt, speciaal voor mij en andere toekomstige moeders. Er hangt bijvoorbeeld een poster met ‘I make milk, what’s your superpower’ op, daar smelt mijn moederhart van”, klonk het bij Ellen Salomé (@lwbh).

In de volgende nieuwsbrief neemt Silversquare de ‘Back To Work’-gids van Elvie op. Een begeleidende gids met handige tips en tricks voor jonge moeders die terug aan het werk gaan na de bevalling.

Een baby komt misschien niet met een handleiding, maar dankzij Elvie bestaat er nu wél een ‘Back to Work Pump Guide’. Dé handleiding met alles wat je écht wilt weten over moedermelk afkolven en in combi met terug aan de slag gaan, verzameld in een superhandig e-book met alle tips en tricks. Download de Elvie Back to Work Pump Guide hier.

 

Bram Smets (for Silversquare)

Brum Smith

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/