Silversquare North is (letterlijk) een sprookje dankzij unieke pièce de résistance

Paddenstoelenbos bedacht door Lous and the Yakuza komt tot leven in coworkingspace

Vandaag is een belangrijke dag voor Silversquare North. De coworkingspace, ontworpen door Lous and the Yakuza, krijgt vandaag haar pièce de résistance. Het paddenstoelenbos zoals Lous het in haar wildste fantasieën bedacht heeft, wordt geïnstalleerd door kunstenaar Lars De Valk en zijn team. 

 

Het paddenstoelenbos is een soort brug/gang met levensgrote creaties van bomen en zwammen die aan weerskanten uitschieten tot een hoogte van maar liefst vijf meter. Als je over de brug loopt, waan je jezelf midden in een sprookjesbos. De beide zijden van de hele creatie zijn elk vijftien meter lang en worden in grote stukken in elkaar gemonteerd. De kunstenaar die verantwoordelijk is voor de realisatie van dit unicum is Lars De Valk: "Ik ben heel trots op het resultaat en op mijn team. Met vijf man (Kai Van de Wouw, Mark Jurriens, Dagmar Swiggers, Frank De Wit en Lars De Valk) hebben we drie maanden fulltime gewerkt aan het ‘Toverbos’."

 

"Het kunstwerk op zich is uniek, ik heb nog nooit zoiets gezien, laat staan gemaakt. Ik heb zelf al opdrachten gedaan voor Bobbejaanland en Phantasialand maar nog nooit van deze grootte. Ik heb de beste shapers, Kai van de Wouw en Mark Jurriens ingeschakeld om het bos mee vorm te geven. Zij hebben ook al installaties gemaakt voor de Efteling en Universal Studios, echte vakmannen dus. Ik kreeg ook wel carte blanche van Lous and the Yakuza en Silversquare en daar ben ik blij om”, vervolgt Lars.

 

 

Lars De Valk
Lars De Valk

 

“Ik kan niet geloven dat dit reuze paddenstoelenbos vandaag echt tot stand komt”, vertelt Lous and the Yakuza. “Het speelt een belangrijke rol in het sprookje dat ik zelf geschreven heb en dat de basis vormt voor het interieur van Silversquare North. Het ziet er in het echt helemaal hetzelfde uit als hoe ik het bedacht had in mijn sprookje”.

 

Silversquare werkt altijd samen met lokale artiesten voor de inrichting van de coworkingspaces en geeft hen waar het kan de volledige vrijheid. Op die manier krijgen de kantoorruimtes een creatieve invulling, wat een enorme stimulans is voor ondernemers als ze er komen werken. Naast Lous and the Yakuza werkte Silversquare al samen met MANIERA, KRJST Studio, Jean-Paul Lespagnard en Lionel Jadot.

 

“Ik kreeg de briefing over hoe Lous and the Yakuza het tafereel fantaseerde maar voor de uitvoering mocht ik mijn eigen ding doen en heb ik ook mijn compagnons voldoende vrijheid kunnen geven. Ik maakte een maquette en die moesten ze grotendeels volgen maar als ze hier en daar eigen ideeën hadden over hoe het bos meer tot leven kon komen, mochten ze die zeker toevoegen. Zo raken ze ook meer betrokken bij het project en dat komt het kunstwerk alleen maar ten goede”, gaat Lars De Valk verder.

 

“Om het bos echt tot leven te wekken, heb je natuurlijk verf nodig, véél verf. We hebben liters biologisch afbreekbare verf gebruikt om het bos in te kleuren en te shaden. Er waren meerdere lagen nodig om het geheel de opvallende look te geven die het nu heeft. Voor de afwerking en veiligheid hebben we het paddenstoelenbos ondergedompeld in een vuurvaste coating. Het wordt echt de blikvanger van de coworkingspace dus als je Silversquare North bezoekt, loop dan zeker eens rond in het paddenstoelenbos", besluit Lars De Valk.

 

 

Bram Smets (for Silversquare)

Brum Smith

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/