Silversquare opent officieel de deuren van eerste Antwerpse coworkingspot

Stephanie D'heygere drukt stempel op Silversquare Antwerp Tower: een ode aan design en ondernemerschap

Silversquare, pionier en toonaangevende speler in de coworkingbranche, zet een gedurfde stap in het Vlaamse ondernemerslandschap met de lancering van zijn allereerste locatie in Antwerpen. Silversquare Antwerp Tower is strategisch gesitueerd tussen het Centraal Station en de Meir, en werd vormgegeven door de gerenommeerd modeontwerpster Stephanie D'heygere. Na de vestiging in Zaventem, markeert deze locatie de eerste uitbreiding van Silversquare in Vlaanderen en voegt zich bij een netwerk van tien vestigingen in België, naast coworkinghubs in ​ Brussel en Luik. Silversquare Antwerp Tower belooft het epicentrum van creativiteit, innovatie en ondernemerschap in Antwerpen te worden.

Flexibele werkplekken voor entrepreneurs en creatievelingen

Met een indrukwekkende oppervlakte van 5500 m², sluit deze ruimte perfect aan op de noden van de ​ hedendaagse professional. Het scala aan keuzemogelijkheden is rijk; van vaste werkplekken en flexibele bureaus tot privékantoren. De locatie is uitgerust met diverse vergaderruimtes, inspirerende hoekjes om te brainstormen, knusse koffiecorners voorzien van een koelkast en vaatwasser, een post- en pakketdienst en high-speed internet.

We zijn heel trots op de opening van deze coworking in Antwerpen, het is ons debuut in Vlaanderens grootste stad. Het feit dat we één maand na de soft opening al een kwart van onze privékantoren hebben verhuurd, toont duidelijk het enthousiasme van de Antwerpenaren. Met Silversquare Antwerp Tower willen we een inspirerende omgeving creëren die de lokale business scene inspireert en vooruit helpt”, vertelt Alexandre Ponchon, een van de oprichters van Silversquare.

Design van wereldklasse door Stephanie D'heygere

Wat Silversquare Antwerp Tower echt onderscheidt, is het visionaire ontwerp van modeontwerpster Stephanie D'heygere dat speelsheid moeiteloos combineert met functionaliteit. “De inspiratie voor de coworking is de coworking zelf. Het is geïnspireerd op het kantoorleven, op het thema ‘Officeland’”, legt Stephanie D’heygere uit. “Met dit ontwerp wil ik het serieuze van een kantoorjob combineren met het ludieke en het surrealisme, zoals bij Wonderland, zonder dat het lachwekkend wordt.”

Silversquare Antwerp Tower is meer dan een traditionele werkplek; het is een plek waar creativiteit, innovatie en samenwerking samenkomen. Ondernemers krijgen de kans om te netwerken en samen te werken, terwijl ze ook deel kunnen nemen aan diverse evenementen zoals SQ Talks, debatten, lunch & learns en afterworkactiviteiten.

De tarieven voor deze coworkingspot zijn flexibel: voor een dagpas betaal je €35, een gedeelde werkplek is beschikbaar vanaf €325 per maand en vanaf €600 per maand heb je een privékantoor dat je geheel naar eigen voorkeur kunt inrichten.

Na Antwerpen staat ​ Louvain-La-Neuve in de startblokken

Coworking kende de laatste jaren een sterke groei in België. Silversquare had al een stevige voet aan de grond met tien locaties in België, en met de opening van Silversquare Antwerp Tower zetten ze hun eerste stappen in Vlaanderen. Silversquare zet deze positieve lijn voort en legt in september de eerste steen van een gloednieuwe vestiging in Louvain-La-Neuve waarmee ze hun engagement om ondernemers in heel België te ondersteunen in de verf zetten.

Meer weten over de mogelijkheden en faciliteiten van SQ Antwerp Tower?
Alle info vind je hier.

Meer foto's zijn hier beschikbaar.


Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/