Stephanie D’heygere kleedt Silversquare coworkingspace in Antwerp Tower aan

Silversquare’s eerste coworking in Antwerpen krijgt interieur van wereldberoemde juwelenontwerpster

De allereerste coworkingspace van Silversquare in Antwerpen wordt uitgetekend door Stephanie D’heygere. De West-Vlaamse ontwerpster, afkomstig uit Kortrijk, keert terug naar de stad waar ze tijdens haar studentenleven vijf jaar lang woonde. Ze drukt er haar stempel op maar liefst 5800 m² kantoorruimte verspreid over drie verdiepingen van de imposante Antwerp Tower. Geïnspireerd door de typische kantoren uit de jaren ’80 en ’90, het gouden tijdperk van de corporate kitsch, doopte ze het project Officeland. De officiële opening is voorzien voor 1 juni 2023.

De eerste coworkingspace van Silversquare in Antwerpen omvat drie nagelnieuwe verdiepingen in de Antwerp Tower. Eén verdieping, verbonden aan een terras, was tot enkele jaren geleden gekend als Bar Gloed. De kantoorruimtes bevinden zich in de hoogte wat maakt dat het zicht open is en er niet uitgekeken wordt op andere gebouwen. De toren staat tussen het beroemde Centraal Station en de al even bekende winkelstraat de Meir, ​ een absolute toplocatie in het hart van de stad. Het uiterlijke contrast tussen het naburige operagebouw en de Antwerp Tower vindt Stephanie D’heygere een supercool extraatje aan de locatie.

Officeland

“De inspiratie voor de coworking is de coworking zelf. Het is geïnspireerd op het kantoorleven”, vat Stephanie D’heygere aan. “Ik heb het Officeland genoemd omdat het voor mij een soort pretpark is dat geïnspireerd is op bureaus. Met de naam wil ik het serieuze, dat geassocieerd wordt met een kantoorjob, koppelen aan het ludieke en het surrealisme, zoals bij Wonderland, zonder dat het té lachwekkend wordt. Humor is een belangrijk aspect in mijn leven dus dat mocht hier zeker niet ontbreken. Ik zie het ook als een dorp met allemaal verschillende huisjes omdat de bureaus echt aparte kubusjes zijn zoals de typische cubicles uit de jaren ’80 en ’90.”

“Het idee is dat als je door de coworking wandelt, je constant verrast wordt door nieuwe elementen. Er zijn bijvoorbeeld veel oversized objecten aanwezig, geïnspireerd door Claes Oldenburg en de Amerikaanse poparchitectuur in Californië. Zoals twee gigantische bureaulampen waarvan de voet een zetel is en die écht licht geven. Ook een koffiekan die gebouwd is over twee verdiepingen en dus door het plafond lijkt te breken en een koffietas die de bar voorstelt. Mijn basisvisie is om schoonheid te vinden in banale alledaagse objecten”, gaat D’heygere verder.

“De coworking in Antwerpen wordt heel belangrijk voor Silversquare”, zegt Alexandre Ponchon, een van de oprichters van Silversquare. “De eerste Vlaamse locatie buiten Brussel moet de toon zetten voor de rest van de expansie in Vlaanderen.” Axel Kuborn, de andere oprichter van Silversquare vult aan: “Daarom is de samenwerking met Stephanie D’heygere een droom. Een ontwerpster met internationale allure die de stad kent. De juiste persoon op de juiste plaats voor dit project.” 

Van 5 m² naar 5800 m²

“Voor bepaalde klanten heb ik in het verleden al wel installaties ontworpen maar die waren nooit groter dan 5 m². Dit project is het grootste en langste waaraan ik al heb meegewerkt. In totaal zal het om en bij de twee jaar in beslag genomen hebben terwijl de deadline in de modewereld vaak op zes maanden ligt. Dat alleen al maakt het uniek voor mij. En ook omdat je bij een project op grote schaal met veel verschillende zaken rekening moet houden waarbij ik vooraf niet stilgestaan heb. Daarin hebben de architecten mij heel erg goed bijgestaan, die samenwerking was echt super. Het idee om objecten te ontwerpen als een lamp, een tafel of een stoel is wel iets wat ik in de toekomst zeker nog zou willen doen”, aldus Stephanie D’heygere.

Belg in Parijs

Na haar modestudie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen is Stephanie na een aantal buitenlandse stages, onder andere bij Jeremy Scott in Los Angeles, blijven plakken in Parijs na haar eerste job bij Margiela. Ze woont en werkt ondertussen al twaalf jaar lang in de Franse hoofdstad en bouwde er haar eigen merk D’heygere uit maar voelt zich nog steeds een Belg in Parijs en niet omgekeerd. Ze komt nog geregeld en graag naar België.

Foto's zijn hier beschikbaar: https://silversquare.prezly.com/media/album/20813

Kevin Scheers (for Silversquare)

Senior Consultant, Brum Smith

Laurence Doucet

Marketing leader, Silversquare

 

Over Silversquare

Silversquare creëert werkplekken om de community’s van morgen naar een hoger niveau te tillen. De unieke ruimtes worden speciaal ingericht als een safehavenconcept voor veeleisende professionals die gesteld zijn op efficiëntie, focus en connecties. De wereld van vandaag verandert zo snel dat bedrijven en particulieren voortdurend herbekijken hoe ze hun ruimte en tijd het best kunnen gebruiken. Efficiëntie en flexibiliteit zijn keywords, maar tegelijk blijven het gemeenschaps- en samenhorigheidsgevoel ook belangrijk. Silversquare blendt deze eigenschappen samen in zijn ultramoderne coworkingruimtes. 

Silversquare, dat in 2023 vijftien kaarsjes mag uitblazen, telt tien unieke coworkingspots verspreid over Brussel, Zaventem, Luik en Luxemburg die samen goed zijn voor een oppervlakte van meer dan 46.000 m². The most exciting square meters in town.

Silversquare Antwerpen en Silversquare Louvain-la-Neuve zien dit jaar het levenslicht. 62 enthousiaste medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om de 4.700 leden van 1.770 bedrijven optimaal te servicen.

https://silversquare.eu/